lifebycoco.blogg.se

ugnsbakad aubergine

Kategori: MAT, TIPS

Obs google bild
 
Lite sen med inlägget. Men ett gott tips är lätt ugnsbakad aubergine. Det har en lite saftig smak och är väldigt nyttigt!


Ingridienser (4 port)
  • 2 stora auberginer
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot, skalad och riven
  • 2 dl tomatsås
  • 1 dl riven ost
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Tillagning
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela auberginerna på mitten och skär snitt i dem och gröp ur köttet
  3. Ringla på olivolja, salta och peppra auberginehalvorna.
  4. Grädda i ugn ca 20 minuter.
  5. Hacka lök och pressa vitlöken. Fräs i lite olivolja tillsammans med köttfärs och morötter.
  6. Häll i tomatsås och låt puttra på svag värme i ca 20 minuter
  7. Salta och peppra.
  8. Lägg köttfärsen på auberginehalvorna och toppa med osten.
  9. Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter.
  10. Servera med färska grönsaker.
Kommentera inlägget här: