ugnsbakad aubergine
Obs google bild
Lite sen med inlägget. Men ett gott tips är lätt ugnsbakad aubergine. Det har en lite saftig smak och är väldigt nyttigt!
Ingridienser (4 port)
Ingridienser (4 port)
- 2 stora auberginer
- 400 g köttfärs
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 morot, skalad och riven
- 2 dl tomatsås
- 1 dl riven ost
- olivolja
- salt
- peppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela auberginerna på mitten och skär snitt i dem och gröp ur köttet
- Ringla på olivolja, salta och peppra auberginehalvorna.
- Grädda i ugn ca 20 minuter.
- Hacka lök och pressa vitlöken. Fräs i lite olivolja tillsammans med köttfärs och morötter.
- Häll i tomatsås och låt puttra på svag värme i ca 20 minuter
- Salta och peppra.
- Lägg köttfärsen på auberginehalvorna och toppa med osten.
- Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter.
- Servera med färska grönsaker.